Gyazette

Verenigingsblad van A.G.S.R. Gyas

De Peddel

Gyas met de feestdagen

“De boegbal is al geverfd tot een prachtige gloeiende gigantische kerstbal.”

Ondanks het c-woord zit de Gyazette uiteraard niet stil. Momenteel zijn we bezig met een wel heel spectaculaire happening… namelijk… een roeiende KERSTSTAL! In het licht van de kekke komende kerstdagen natuurlijk. Denk hierbij aan ladingen hooi, liederen, gelach (op gepaste afstand) en vliegende rendieren. We zijn al druk bezig met de Axolotl een kerstige make-over te geven: het houten exterieur past perfect bij de kerstige sfeer die wij najagen. We hebben er al een kerstboom in gehesen, met kerstballen, lampjes, slingers en al, een eindeloze piek, en de niet te missen cadeautjes onder in de boom. De boegbal is al geverfd tot een prachtige gloeiende gigantische kerstbal. DOT, eat your heart out!

Echter… zijn er wel enkele logistieke ‘uitdagingen’ die komen kijken bij dit briljante plan. We spreken hier over de lange gewaden die in de slidings en onder de wieltjes van de bankjes blijven haken. Haperende en zowaar omslaande skiffs die aan het kloten zijn met twee roeiriemen en een staf en/of een Jezusbaby aan boord. Boegballen die in het rondte vliegen, omdat een roeiende kerststerformatie van boten in de praktijk toch lastiger uit blijkt te voeren dan je in de eerste instantie zou denken.

Deze situaties verbleken echter bij deze situatie: namelijk de ezel leren roeien. De ezel in de boot krijgen was nog wel prima gelukt, maar hoe veel wortels je dat beest ook geeft, roeien doet die niet! Misschien heb je ze wel rond zien bazuinen op het vlot, de tal ezeltrainers die we ingehuurd hebben, maar niks mag baten. De ezelboot is met geen mogelijkheid vooruit te branden. Misschien dat we nog naar een alternatief moeten zoeken. Maar even serieus, of het nou leuker kan worden dan een roeiende ezel is nog maar de vraag. Als jullie suggesties voor ons hebben, horen we het graag. Gelieve jullie input te mailen naar gyazette@gyas.nl. 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *